lørdag den 4. oktober 2014

Kanelbullar


I dag er det Kanelbullar dag eller på dansk kanelsneglens dag.
Når man som mig er tosset med kanelsnegle skal der bages kanelsnegle og det har jeg været igang med.
Der er blevet bagt i det lille hjemmebageri og skøn duft af kanel har spredt sig i hele hytten.
Får du lyst til at bage disse lækre kanelbullar/kanelsnegle kan du finde opskriften herunder:

Anettes kanelbullar:
20-30 stk.

Du skal bruge:
ca 900 g mel
150 g blødt smør el smeltet margarine
75 g sukker
½ tsk salt
1 æg
1 pakke gær
5 dl mælk
3-4 tsk kardemomme.
1-2 æg til pensling
perlesukker

Fyld:
175 g blødt smør
175 g sukker
2½ spsk kanel


Fremgangsmåde:
Smelt smør/margarine og tilsæt mælken og varm det op til det er lunken og opløs gær deri.
Tilsæt æg, sukker, salt, kardemomme og æg.
Kom derefter mel i lidt af gangen.
Dejen vil være meget blød og klistret. Den skal ikke være som en bolle dej og må ikke blive for tør så pas på med melet. Den skal være glat og smidig.
Det kan godt være der skal mindre mel i dejen end oplyst.
Ælt den godt sammen og stil den til hævning tildækket og et lunt sted i 40 min.

Mens dejen hæver blandes sukker, smør og kanel sammen.

Efter hævning kom lidt mel på bordet og ælt dejen og rul den derefter ud i en firkant og smør fyldet på.
Rul den til en lang pølse og skær ud i passende stykker.
Det er en stor dejklump så del den evt i 2 stykker så det lidt nemmere at arbejde med.
Kom dem over på en bageplade og lad dem efterhæve i 30 min.

Pisk æg sammen og pensle sneglene og drys et let lag perlesukker henover.

Bages i 12 min ved 200 grader i varmluft midt i ovnen.

5 kommentarer:

  1. God eftermiddag!
    Kanelsnegledag yummi, vi kommer da lige forbi..............................
    De ser lækre ud og vi sidder lige begravet i blogarbejde:-)

    God weekend.
    Maria & Charlotte

    SvarSlet
  2. Hej.
    Nu vil jeg prøve om jeg kan lave dem bedre end min kærestes; de er ikke ringe - men, som hun selv siger: "De er slet ikke så gode som Elses" - Else var endda Nordmand fra det, der er meget længere ude end vores 'udkantsdanmark'.
    Lad mig lige få dem bagt inden jeg kan gi' dem alle nødvendige kageruller!
    Børge

    SvarSlet


Jeg vil stadig anbefale jer at sende jeres kommentar fra en computer da man ikke altid kan regne med at ens besked går igennem hvis man skriver fra iphone el ipad, men prøv.
Jeres kommentar er gået igennem hvis i får beskeden om at den venter på at blive godkendt.