Har hjemme hygget i dag og bagt disse lækre fuldkorns havre boller.
Jeg ledte efter en opskrift på boller eller brud med havregryn i og min mor havde en hun syntes jeg skulle prøve.
Jag valgte, at bytte lidt af hvedemelet ud med fuldkornshvedemel.
Jeg havde lidt udfordringer da opskriften ikke havde oplyst hvor længe de skulle hæve, hvor længe de skulle bage i ovnen eller ved hvor mange grader måtte jeg prøve mig frem. Resultatet blev som i kan se på billedet meget godt.
Der er blevet prøve smagt og jeg nuppede også en til den hjemmelavede karrysuppe til aftensmaden.
Vennerne har allerede plaget om en opskrift så den får i her:
Fuldkorns havreboller:
15 store boller.
Du skal bruge:
ca 470 g hvedemel
200 g fuldkornshvedemel
200 g havregryn
6,5 dl mælk
1 pakke gær (50 g)
90 g olie
1 spsk sukker
½ spsk salt
Fremgangsmåde:
Lun mælken op. Hæld derefter havregrynene over i mælken og bland det sammen.
I en anden skål kommes gær i og derefter hældes mælk og havregryn over og blandes med gæret.
Tilsæt derefter salt og sukker.
Kom fuldkornshvede melet i og bland godt sammen.
Kom nu hvedemel i lidt af gangen. Det kan godt være, at der ikke er brug for alt hvedemelet. Dejen må ikke være for klistret den skal være smidig og den må ikke blive for tør da havregrynet syger væsken til sig.
Lige inden det sidste mel bliver tilføjet dejen kommes olien i.
Sættes til at hæve et lunt sted tildækket i ca 45 min til 1 time.
Efter hævningen er de klar til, at blive formet til boller direkte fra skålen og over på bagepladen.
Efterhæves i 30 min.
Bages i varmluft ved 225 grader i ca 15 min.
Hold øje hvis det er små boller skal de ikke bages så længe.
Den opskrift må jeg prøve!
SvarSletHvis du vil kan du tjekke min blog http://bysarah.dk/ ud - jeg har en giveaway kørende, som måske er noget for dig :)
// Sarah - bysarah.dk