onsdag den 1. oktober 2014

Gulerodsbrud som du kender dem fra bageren.


Mine forældre har en dejlig stor køkkenhave og de har stort set alt hvad hjertet begær.
Jeg er især rigtig glade for deres lækre gulerødder som de har mange af og også dem i flere farver som gul, hvid og lilla.
Jeg har nydt godt af dem hen over sommeren og nu er det også ved at være slut.
Her til aften blev der slået en gulerodsbrud dej op og det dufter lækkert i min lille hytte.
Nu er der mad til madpakken og lidt til fryseren.

Find opskriften herunder og lav dine egne gulerodsbrud.

Anettes gulerodsbrud:
12 stk.

Du skal bruge:
500 g mel
150 g smeltet margarine
50 g sukker
½ tsk salt
1 pakke gær.
2,5 dl finger varmt mælk
2 æg
3/4 dl solsikkekærner
3-4 store revet gulerødder.


Fremgangsmåde:
Gær og mælk blandes sammen.
Tilsæt derefter salt og sukker.
Kom derefter de revne gulerødder og solsikkekærner i skålen og tilsæt mel lidt af gangen.
Til sidst kommes den smeltede margarine i dejen.
Dejen skal være klistret og våd. Den må ikke være alt for våd så det kan godt være der skal lidt mere mel i. Kom lidt i af gangen. 
Dejen sættes til hævning lunt og tildækket i 30 min.
Kom derefter klatter på en bageplade med en ske og lad brudene efterhæve i 30 min.

Bages i varmluft ved 225 grader i 10-15 min midt i ovnen.

1 kommentar:

  1. Godaften Anettes,

    de ligner også bagerens de bedste de gulerodsboller:-)
    Godt dine forældre har sådan en skøn have du kan høste lidt fra. Der er ikke meget som slår smagen af en frisk gulerod trukket op af jorden og tørret ren for jord.
    Jeg er ved at hjælpe min veninde med at søge inspiration til hendes blog.

    God aften fra Maria og Charlotte
    "En verden af kunst"

    SvarSlet


Jeg vil stadig anbefale jer at sende jeres kommentar fra en computer da man ikke altid kan regne med at ens besked går igennem hvis man skriver fra iphone el ipad, men prøv.
Jeres kommentar er gået igennem hvis i får beskeden om at den venter på at blive godkendt.