torsdag den 5. december 2013

Nu med klatkager.

 
Blæsten kan man ikke få at se.
Det er der ikke noget at gøre ved, men når luften rigtig suser,
og når alle træer bruser, så det let at gætte at det blæser.
 
Det har rusket og det har sjasket det meste af dagen og Bodil kom på visit hos os alle.
En aften hvor vi  bare skulle blive inde og hygge os. Der er ikke noget der er bedre en HYGGE og så kan man lige så godt få det bedste ud af det.
 
Hvad brugte i denne stormfulde dag på?
Jeg har holdt mig inde i sikkerhed og tillod mig, at hygge med lidt bland selv snolder og julekalendere.
 
Man kunne jo også bruge sådan en tvungen hygge aften på, at lave klatkager.
Forleden fik jeg bagt nogle skønne klatkager.
Det er rigtig mange år siden, at jeg sidst har fået klatkager, og jeg kommer sådan til, at tænke tilbage på barndommen, så nu skulle de være.
Jeg havde fået risengrød dagen før og havde det hele klar.
De blev rigtig gode og det var næsten som, at spise mors klatkager. Mors mad er nu bare det bedste der findes.
 
Får du nu også lyst til, at lave klatkager har jeg for en gangs skyld skrevet ned hvad jeg har brugt og  hvor meget så jeg kan give jer en rigtig opskrift.
Jeg er er en der bare kaster mig ud i det og tænker derfor ikke rigtig over hvor meget jeg kommer i.
Men til jer min kære læser har jeg nu gjort mig umage så I også kan få muligheden for, at lave dem.
 

Hjemmelavede klatkager a la Anette:
Jeg har brugt ca. 530 g risengrød
2 mellem store æg
2 spsk. sukker
1-2 spsk. vanilje sukker
Ca.. 100 g mel
Dejen må ikke være for klistret men hellere ikke for fast.
Er den for flydende splatter de helt ud på panden.
Det kan godt være du skal have mere mel i eller måske knapt så meget.
Smør/margarine til stegning.
 
Bland det hele sammen og rør det godt til det har en glat ens artet masse.
kom nogle klatter på panden og steg ved svag varme i ca. 4-5 min på hver side.
Nydes varme.
 
Bon appetit
 
 
 

1 kommentar:

  1. Det er altså hyggeligt med klatkager..
    Det lavede vi selv for noget tid siden.. Mums...

    SvarSlet


Jeg vil stadig anbefale jer at sende jeres kommentar fra en computer da man ikke altid kan regne med at ens besked går igennem hvis man skriver fra iphone el ipad, men prøv.
Jeres kommentar er gået igennem hvis i får beskeden om at den venter på at blive godkendt.