Dagens aftensmad bestod i aften af gulerods karbonader med ris og hollandaise sovs tilsat ketchup.
Jeg blev præsenteret for disse gulerods karbonader for første gang hjemme hos mine forældre for nogle måneder siden.
Jeg syntes godt nok det var lidt underligt, men jeg måtte jo erkende, at jeg faktisk syntes, at de smagte ganske udmærket.
Jeg har siden lavede dem nogle gange da jeg syntes det er så nemt at lave.
Har også serveret dem for en veninde og hun så også ud til, at kunne lide dem.
Hun spurgte da til opskriften. Den har jeg så ikke lige fået givet videre, men her er den.
Har du lyst til, at prøve at lave dem selv kommer opskriften herunder.
Der skal bruges:
Der bliver 3 stk. karbonader af denne potion.
400 g gulerødder
50 g revet løg
1 M el L æg
20 g havregryn
30 g rasp
20 g mel
Salt
Peber
samt rasp til at vende karbonaderne i.
smør til at stege karbonaderne i.
Fremgangsmåde:
Som der ses på billedet er der ikke løg.
Kan man som mig ikke lide løg kan man fint undlade at komme løg i farsen
Skrald gulerødderne og riv dem.
Kom de revne gulerødder i en skål.
Tilføj derefter æg og bland det med de revne gulerødder.
Tilføj derefter mel, havregryn, rasp, salt og peber og bland det godt sammen.
Stil derefter farsen ind på køl i en halv times tid.
Form farsen til passene karbonader og ven dem i rasp.
Set dem igen på køl en lille halv time.
Steg karbonaderne nogle minutter på hver side.
Hollandaise sovsen har jeg snydt lidt med og brugt et pose fra Knorr og tilsat ca. 2 spsk tomatketchup.
God sommer tirsdag,
SvarSletdet ser lækkert ud, det vil jeg prøve.
Min mor lavede sommetider celleri bøffer, men det var intet hit for mig, gulerødder er mere milde i smagen.
Tak for opskriften, lige til at gå i sving med:-)
Hilsner fra Charlotte
Team Hoffbeck Blog
Håber du vil syntes om dem. De er rigtig skønne :)
Slet