lørdag den 24. maj 2014

Lækker sommerdessert


Jeg havde igår aftes familien på besøg til aftenskaffe da jeg skulle have hjælp til, at få skiftet mit modem ud.
Lidt lækkert skulle de da have og det blev til denne sommerdessert.
Den har ikke rigtigt et navn så jeg har selv døbt den til sommerdessert.
Jeg så et billede af den i en kage gruppe på facebook jeg er med i og har ud fra den ændret den til hvordan jeg syntes den skal være.

Opskrift:
Ud af denne mængde får man nok til 6-8 glas måske mere. 
Det kommer an på hvor meget af de forskellige ting der kommes i glassene og hvor store glas der bliver brugt.

Der skal bruges:
En bakke jordbær
200 g chokolade. (jeg vil gerne anbefale en plade Marabou mælkechokolade)
5 dl skyr
50 g smør
6 dl piskefløde
sukker
vaniljesukker
flormelis.


Fremgangsmåde:

Chokoladelåg: Kom chokolade, smør og 2 dl fløde i en gryde og smelt chokoladen ved svag varme.
Sørg for, at røre rundt i massen hele tiden og hold øje så det ikke brænder på.
Når chokoladen og smørret er smeltet hældes det over i en beholder og køler af lidt og kommer det derefter i køleskabet og lader det køle af 1-2 timer.

Skyr/fløde massen: Kom skyr i en skål og smag den til med vanilje og lidt sukker. Det hele er en smags sag og afhænger af hvor meget man vil have den til at smage. Start med 3-4 tsk vaniljesukker og 2 tsk sukker. (Man kan godt vælge, at skifte vaniljesukkerte ud vanilje essens eller ekstrakt)
Pisk 4 dl fløden op og vend den med skyr massen.
Smag massen til med flormelis. Igen en smagssag. vil man have det sødt skal der meget i og kan man godt lide den syrlige smag af skyr skal der ikke for meget i. Jeg brugte omkring 5 tsk. flormelis.
Skær jordbær i passende stykker og kom det i glas. Kom lige så mange stykker i som du lyster.
Skyr/fløde massen kommes over jordbærstykkerne og sættes på køl.
Når chokoladen er tilpas kold og har sat sig kommes det oven på skyr/fløde massen og sætter igen på køl indtil de skal serveres. (Gerne et par timer)
Pynt glassene med et jordbær lige inden de bliver serveret.

Tip: Er der flere jordbær sæt dem ind i en skål. Så er der mulighed for, at komme flere jordbær ned i glasset.

4 kommentarer:

  1. Ser meget forfriskende og lækkert ud. Det vil jeg klart prøve at gøre kunsten efter:-)

    jeg kan også anbefale dig en virkelig lækker dessert, disse glutenfri amerikanske cupcakes:
    http://mariahoffbeck.blogspot.dk/2014/05/chokolade-cupcakes-uden-mel.html

    Elsker bare sommeren og alle de lækre lette retter:-)
    Hilsner fra Team Hoffbeck Blog
    Charlotte

    SvarSlet
    Svar
    1. Håber du kommer til at syntes om det.

      Slet
  2. Øj, det kunne jeg godt lige bruge, sådan et glas der!

    - Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Så det bare med at springe ud i det og prøv den.
      Spis det hele selv og få ondt i maven eller del lidt med nogle andre :p

      Slet


Jeg vil stadig anbefale jer at sende jeres kommentar fra en computer da man ikke altid kan regne med at ens besked går igennem hvis man skriver fra iphone el ipad, men prøv.
Jeres kommentar er gået igennem hvis i får beskeden om at den venter på at blive godkendt.