Den 5 april havde jeg fødselsdag og i den forbindelse serverede jeg en flag kage for mine gæster.
Det har været meget begejstring for den kage så her kommer opskriften og fremgangsmåden.
Den smagte rigtig lækkert og der var masser af den så der var mange der fik lov til at smage den.
Ingredienser:
Hvid
Chokoladecreme:
2 blade husblas
5 dl. piskefløde
160 g. hvid chokolade
2 blade husblas
5 dl. piskefløde
160 g. hvid chokolade
Evt. revet
skal fra 2 lime
Røde Lagkagebunde:
1 stk. vaniljestang
175 g. rørsukker
3 æg str. m/l
Rød pastafarve
70 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
70 g. kartoffelmel
1
glas god hindbærmarmelade
Marcipan overtræk:
400 g. ren rå marcipan
200 g. flormelis
30 g. glukosesirup
2,5 dl. piskefløde til opsmøring
Marcipan overtræk:
400 g. ren rå marcipan
200 g. flormelis
30 g. glukosesirup
2,5 dl. piskefløde til opsmøring
Sådan kommer du i
gang:
Hvid Chokoladecreme:
Kom husblassen i koldt vand i ca. 15 minutter. Hak den hvide chokolade groft. Opvarm piskefløden i en kasserolle til den næsten når kogepunktet. Kom den hakkede chokolade i en skål og tilsæt herefter den varme piskefløde lidt efter lidt. Rør indtil chokoladen er helt smeltet med fløden og tilsæt her efter de 2 opløste husblads under omrøringer.
Rør
godt i massen til husblasen er helt opløst.
Skålen
sættes i køleskabet i minimum 3 timer eller til næste dag.
Efter
den har hvilet piskes den op til den bliver tyk.
Der
må ikke piskes for længe da den kan ske at skille.
Ønsker man en at cremen ikke skal blive for sød kan der tilsættes reven skal fra 2 limefrugter inden man blander de 2 opløste husblas i den smeltede fløde chokolademasse.
Lagkagebunde:
Flæk vaniljestangen på den lange led, skrab kornene ud og mas dem sammen med en smule af rørsukkeret. Pisk vaniljesukker, rørsukker og æg til du får en tyk konsistens som en æggesnaps. Herefter tilsættes rød pastafarve. Brug enden af en teske til at dosere farven i massen. Kom lidt farve i af gangen og ikke for meget. Jeg kom først en lidt stor klat i og derefter en lidt mindre klat i.
Bland mel, kartoffel mel og bagepulver sammen og sigt derefter melblandingen ned i æggesnapsen og vend det forsigtigt.
Dejen kommes i en springform beklædt med et stykke tilklippet bagepapir i bunden. Bag bunden i ovnen på 180 grader i ca. 35 minutter. Afkøles inden den skæres fri fra formen. Flæk bunden i to lige store stykker.
Flæk vaniljestangen på den lange led, skrab kornene ud og mas dem sammen med en smule af rørsukkeret. Pisk vaniljesukker, rørsukker og æg til du får en tyk konsistens som en æggesnaps. Herefter tilsættes rød pastafarve. Brug enden af en teske til at dosere farven i massen. Kom lidt farve i af gangen og ikke for meget. Jeg kom først en lidt stor klat i og derefter en lidt mindre klat i.
Bland mel, kartoffel mel og bagepulver sammen og sigt derefter melblandingen ned i æggesnapsen og vend det forsigtigt.
Dejen kommes i en springform beklædt med et stykke tilklippet bagepapir i bunden. Bag bunden i ovnen på 180 grader i ca. 35 minutter. Afkøles inden den skæres fri fra formen. Flæk bunden i to lige store stykker.
Bunden kan uden problemer bages dagen
før.
Marcipanovertræk:
Stuetempererede marcipan glukose og flormelis æltes sammen til en jævn overtræksmarcipan. Lad den ligge i en tætsluttende pose ved stuetemperatur indtil den skal benyttes.
Marcipanovertræk:
Stuetempererede marcipan glukose og flormelis æltes sammen til en jævn overtræksmarcipan. Lad den ligge i en tætsluttende pose ved stuetemperatur indtil den skal benyttes.
Opbygning
af kagen:
Del
den røde lagkagebund i to.
Derefter
skal der skæres en cirkel 3 cm fra begge lagkage bundes kant hele vejen rundt.
Herefter skærer du yderligere 1 cm af de to runde bunde hele vejen rundt.
Brug
evt. bagepapiret der sad i bunden og klip 3 cm af den og læg den ovenpå kagen
og skær hele vejen rundt. Derefter klipper man yderlig 1 cm af bagepapiret og
lægger igen den ovenpå kagen og skærer hele vejen rundt.
Der
vil nu være to tynde ringe og to mindre lagkage bunde som vist på billedet.
Placer en rød kagering og en rund rød
bund på et kagefad. Smør hindbærmarmeladen på bundene i et tyndt lag. Kom den
hvide færdigpiskede chokoladecreme i en sprøjtepose og kom chokoladecremen ned
i hulrummet mellem de to bunde. Fortsæt med at fylde den røde bund med cremen
til den er helt dækket til med en godt lag chokoladecreme, men husk at have nok
til kunne fylde endnu et hulerum.
Smør et tyndt lag hindbærmarmelade på den anden ring og runde bund af rød kage. Placer de to bunde med hindbærsiden nedad mod den hvide chokoladecreme. Fyld en rand af creme ned i hulrummet mellem de to bunde. Tryk kagen let sammen for at opnå en glat overflade og ens højde på kagen.
Pisk resten af fløden og kom evt. resterne af chokoladecremen i fløden og smør kagen ind så den er helt dækket til. Glat det ud så den ser ens formet ud.
Pisk resten af fløden og kom evt. resterne af chokoladecremen i fløden og smør kagen ind så den er helt dækket til. Glat det ud så den ser ens formet ud.
Udrul overtræksmarcipanen i et tyndt lag, men pas på det ikke bliver for tyndt. Drys lidt flormelis på bordet og kagerullen og hold marcipanen i gang hele tiden ved at flytte rundt på marcipanen og vend den. Gør man ikke det vil den hænge fast i bordpladen. Overtræk forsigtigt kagen med marcipanen. Sørg for at få marcipanovertrækket til at slutte tæt langs kagens kant. Skær overskydende marcipan væk. Resten af marcipanen kan evt. bruges til pynt til kagen.
Er
man ikke vild med marcipan kan man også bare nøjes med at opsmørre kagen med
fløde men der skal bruges lidt mere end hvis den bare skal dækkes til inden der
kommer marcipan ovenpå kagen.
Når kagen er samlet og betrukket med
marcipan stilles den på køl til den skal serveres. Minimum 3 timer og gerne
længere.
Uhm, den ser lækker ud :)
SvarSletTak. Den smager også rigtig godt ;)
SletAltså så fin og lækker en fødselsdagskage og god idé at lave den som flag :-)
SvarSletGod søndag aften.
Mange tak.
SletJa det er hyggeligt med sådan en surprise kage.
Hej, så fin kage. Vil prøve at lave den til min søns fødselsdag, hvor stor skal springformen være? På forhånd tak 😊
SvarSletHej Louise.
SletJeg beklager det sene svar men jeg har lidt problemer med at svare på beskeder for tiden.
Min springform er på 22 cm men man kan også bruge en der er mindre det har vi også prøvet.
Tillykke med din søn.
Mvh Anette
Mange tak :-) Brugte en springform på 24 cm, det gik også rigtig fint. Tak for en god opskrift :-)
SletVelbekomme og godt i kunne lide den :)
SletHej :-)
SvarSletTror du bundene kan laves nu og fryses ned i to uger ca. uden den bliver tør eller kedelig?
Hejsa.
SvarSletDet skulle du gerne kunne.
God bagning :)
Så er det endelig min tur til at prøve kræfter med denne kage - kan man med succes bruge rød frugtfarve??
SvarSletHej Anja.
SletJeg kan desværre ikke anbefale frugtfarve. Pastafarve vil være bedst til at indfarve med.
Pøj pøj med kagen.
Det er blevet en fast kage her i familien. Lavede lige 2 sidste weekend til min fødselsdag ;)
Så er det endelig min tur til at prøve kræfter med denne kage - kan man med succes bruge rød frugtfarve??
SvarSletHejsa
SvarSletJeg er helt vild med denne kage - har tænkt mig at lave den til min fødselsdag 🇩🇰
Problemet for mig er at jeg først er hjemme 16.30 og gæsterne kommer kl 17...
Jeg vil lave bunde og creme dagen før - kan jeg også samle kagen dagen før, når jeg gerne vil st indholdet skal være en overraskelse?
Go dag
Mvh Lis
Hej Lis.
Sletsmid din email så kan vi lige skrives ved.
Mvh Anette
Den kan sagtens lægges sammen aftenen før ik`? mailjohannessen@gmail.com
SletHejsa,
SvarSletJeg er helt vild med denne kage, og jeg har tænkt mig at lave den til min fødselsdag, men mit problem er, at jeg kommer hjem kl. 16.30 og gæsterne kommer kl. 17.00...
Kan man lave hele kagen dagen før og lade den stå koldt, når nu jeg gerne vil lade kagen være en overraskelse til mine gæster?
Mvh. Lis
Hej Anette
SvarSletDejlig kage! Nem og tydelig opskrift.
Bruger du kun 2 blade husblas?
Efter næsten 3 timer var cremen stadig ret tynd, så vi valgte at komme mere husblas i..........
Jeg lavede den med en skoleelev og tog billeder. Vi vil sammensætte billederne til en lille video og lægge den på Youtube. Er det ok med dig at vi bruger din opskrift? Vi kan evt. henvise til din blog, hvis du synes det er en god idé? ;)
Mange hilsner, Jette
Hej Jette.
SletJa vi har kun brugt 2 husblas hver gang vi har lavet kagen.
Kan du ikke lige smide din email så je kan komme i kontakt med dig.
Mvh Anette
Tak! Vi har talt om vi muligvis ikke knugede vandet ud af den opløste husblas.
SletSkriv gerne:
j-lykke@hotmail.com
Hej
SvarSletSuper flot kage som jeg vil bruge som den nederste kage på bryllupskagestativet, da vi sammen med vores bryllup også fejre min 50 års fødselsdag. Men kan kagen bages og samles med chokoladecremen en måned før og fryses til dagen før hvor den tages op og pyntes med marzipanovertræk ?
Mvh Bettina
Hej
SvarSletSuper flot kage. Jeg vil bruge kage som den nederste på bryllupskagestativet, da vi sammen med bryllup også fejre min fødselsdag.
Kan kagen bages og samles med chokoladecremen nu og fryses og tages op om en måned og pyntes med marzipanovertræk ?
Mvh Bettina
Hej Bettina.
SvarSletMange tak skal du have. Det er en kage der har skabt masser af glæde til forskellige fester her i familien.
Jeg må desværre være dig svar skyldig jeg tror måske kan prøve at se om evt Ditte fra bagedysten kan give et brugbart svar hun er god til det med kager og bager jo hele tiden :D
Jeg ville nok ikke selv gøre det når det er sådan en fin kage der skal bruges til et bryllup
Har bagt kagen, ganget opskrift med halvanden portion til en 28Ø form, skulle bage 2,så gange opskrift på chokolade mousse med 3, = 6 husblas, den har stået i køleskab næsten 9 timer, men er ikke stivnet, den er som tynd sovs, hvad kan jeg have gjort forkert? Mangler at piske den op, som du skriver man skal. Men den burde være blevet stiv. Skal bruges til fest i morgen.
SvarSletHej Christina.
SvarSletJeg må være dig svar skyldig.
Men vil gerne lige høre om fløden var iskold da du kom den over fløden og hvordan opløste du dine husblas?