søndag den 3. august 2014

Pirogger.


Har bagt disse lækre Pirogger der skal nydes i ferien.
De er gode, at have med når man skal på udflugt eller i madpakken i stedet for en kedelig rugbrød.

Det er første gang jeg bagte dem og det er bestemt ikke sidste gang, at jeg vil bage dem.
Man kan jo komme alt muligt i som fyld.
Dem jeg bagte er lavet med oksekød og revet ost og de andre er levet med pesto, ris og feta.

Opskrift:
ca. 10 stk.

Du skal bruge:
Dej:
500 g hvedemel.
240 g durummel.
50 g gær.
5 dl lunkent vand.
2 tsk salt
2 spsk. olie.
2-3 æggeblommer til pensling.


Oksekødsfyld:
450 g hakket oksekød.
3 gulerødder
1 dåse hakket tomater.
1 lille dåse tomatpure.
Smages til med salt, peber og hvidløg.
1 pose reven ost.

 
Pestofyld: 
150 g kogte jasmin ris.
3,5 spsk pesto.
110 g feta eller salat tern.
salt.
Det hele blandes sammen og smages til med salt.
Sættes på køl og trække til det skal bruges.
                                      
Fremgangsmåde:
Dej.
- Opløs gør i det lunkne vand, tilsæt salt.
- Kom durummel i og derefter hvedemel og til sidst olie.
- Ælt dejen godt sammen til den er smidig.
- Lad dejen hæve i 1 time lunt og tildækket.
- Fyldet kan laves mens dejen hæver, men jeg lavede dem inden, så det kunne komme på køl og trække.
- Ælt dejen og del den i 10 lige store stykker.
-Rulles tynde og runde. Brug evt. en tallerken som skabelon. (Jeg brugte en dyb tallerken som er mindre end middags tallerken)
- Kom fyld på halvdelen af stykket og luk derefter den anden halvdel henover og luk siderne sammen med en gaffel.
- Pensel dem med med æggeblomme. 

Bages i ca. 25 min midt i ovnen ved 210 grader eller 190 grader ved varmluft.

Nydes varme eller kolde.

TIP:
De bliver lidt for store til, at et barn kan spise en.
Brug i stedet en frokost/dessert tallerken som skabelon til børne størrelse.

6 kommentarer:

  1. Åh, de ser godt nok gode ud!

    - Anne

    SvarSlet
  2. God formiddag Anette,

    de ser vildt lækre ud dine pirogger:-)
    Jeg elsker pirogger med stærk fiskefyld.
    Nyd dagen.

    Charlotte
    http://mariahoffbeck.blogspot.dk/2014/08/mit-hars-udvikling.html

    SvarSlet
    Svar
    1. Fisk er ikke lige mig men heldigt at man kan putte lige det i man har lyst til ;)

      Slet
  3. Jeg har endnu ikke smagt pirogger. Det må der laves om på!
    PS. Vi lavede din cheesecake igen forleden. MUUUUMS

    SvarSlet
    Svar
    1. Nej hvor dejligt at læse, at jeg har en fan af min oreo cheese cake. Den er du blevet ret tosset med ;)
      Pirogger er rigtig gode at bruge til madpakken og så kan man komme lige det fyld i man ønsker prøv det.

      Slet


Jeg vil stadig anbefale jer at sende jeres kommentar fra en computer da man ikke altid kan regne med at ens besked går igennem hvis man skriver fra iphone el ipad, men prøv.
Jeres kommentar er gået igennem hvis i får beskeden om at den venter på at blive godkendt.